HTML

MI:)

Utolsó kommentek

  • babavilag: Ez aztán tényleg jellemez titeket vizslákat! Mi még csak a 6. pontnál tartunk!(babavilag.blog.hu) (2009.02.22. 21:08) 10parancsolat:)
  • vreka (törölt): Sziasztok! Én már harmadjára olvasom a könyvet és még mindig imádom! Tudtommal, sajnos már nem for... (2008.10.26. 10:21) Jan Fennel - Kutyapszichológia (részlet)
  • viki: nagyon sok kutyam van,kiskorom ota kotodok o hozzajuk,es nagyon szeretem oket.hogy ugyanezt tudjam... (2008.08.09. 18:16) Jan Fennel - Kutyapszichológia (részlet)
  • buldózer: Ismert személy kutyaverése nyomán kialakult vita: feltegla.blogter.hu/?post_id=272135 (2008.06.09. 22:05) Újra blog
  • dinamit: Nagyon szép vizsla vagy, jó a blogod is LOL majd még biztos olvaslak, addig minden jót, vau. ^__^ (2008.04.28. 15:49) 10parancsolat:)
  • Utolsó 20

Nagyon alszik:)

A világ legszebb kiskutyája

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Használati útmutató - avagy hogyan kössük le túlbuzgó kiskutyánkat

2007.06.01. 11:29 :: V. Eszter

Kellékek:

1. kiskutya

 

 

Először vegyük sorra a klasszikus eszközöket!

 2. színes rongyos bizbasz - használat: lobogtassuk kutyánk feje föltött, majd dobjuk el. Ha ebünk kellő vadászösztönnel van megáldva, vissza fogja hozni. Továbbfejlesztett verzió: álljunk egymással szemben párunkkal és dobáljuk egymásnak a bizbaszt. Kutyánk fel-alá fog rohangálni és garantáltan elfárad. Ezután mélyen alszik és minket békén hagy:)

3. teniszlabda - használata tulajdonképpen megegyezik a 2-es pontban leírtakkal. Annyiban bővül, hogy a labda pattogtatásával a kutyát is pattogásra lehet bírni:)

4. használt kombiné, valamint cipőfűző - nem ajánlott eszközök, hiszen kihozzák négylábú társunk rejtett agresszivitását (ld. előző bejegyzés)

 

 

 

5. flakon - kicsiknek fél literes, nagyoknak 1-2,5 ajánlott. Előnye: a kiskutya szájából minduntalan kicsúszik, így állatkánk azt hiheti, hogy az objektum menekül előle. Órákig (enyhe túlzással) képes vad hajszát folytatni.

Most rátérhetünk a kevésbé hétköznapi játékokra.

6. árvácska és körömvirág - hagyjuk kutyánkat felügyelet nélkül az említett növények közelében. Ilyenkor kedvencünk előszeretettel kertészkedik. Valószínűleg szépérzéke azt diktálja, hogy azok a színes izék a szép zöld tetején egyáltalán nem mutatnak jól. Sokkal szerencsésebb ha egy laza mozdulattal lecsippentik a szirmokat és szépen a virág szára mellé helyezik. A körömvirág gyökeres kitépésre is igen alkalmas.

7. felmosó eszköz - várjuk meg, amíg az eb bepisil a lakásban. Ezután vegyük elő a felmosó alkalmatosságot. Lehetőleg a nyeles, tologatós verziót válasszuk. Majd bosszankodjunk, amikor a kiskutya harapja-cibálja-ugatja eszközünket, miközben minduntalan beletoccsan a felmosni kívánt tócsába. Ezzel könnyűszerrel eléri, hogy az akciót teljes nagytakarítás kövesse. 

8. toalettpapír - tegyük a wcpapírt a kiskutya számára is elérhető magasságba, gondosan ügyelve arra, hogy mindig legyen egy kis lelógó rész, a jobb fogás érdekében. Egy óvatlan pillanatban hagyjuk, hogy négylábú házikedvencünk besettenkedjen utánunk a mellékhelyiségbe, majd regisztráljuk, hogy 1 méteres papírcsík lobog ki az udvar felé. Ilyenkor érdemes elkapni a gurigát, és elszakítani, hogy nekünk is maradjon valami:)

 

 

 

 

 

9. vödör - tegyünk a kerti csap alá egy nagy, üres műanyag vödröt (a vízpazarlást megakadályozandó). Várjuk meg, amíg megtelik, majd hagyjuk magára bohó ebünket. Ő minden erejét összeszedve elkezdi rángatni eme tárolóedényt, majd velőtrázó sikollyal hozza ránk a frászt. Mi ilyenkor szaladjunk ki, majd fogjuk a hasunkat a nevetéstől, amikor meglátjuk rémült kiskutyánkat egy hatalmas tócsa közepén. Ez igen alkalmas módszer arra, hogy ebünk egy rövid ideig minden szavunknak engedelmeskedjen, és csöndben gubbasszon biztonságos vackán:)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Természetesen hálásan fogadunk minden további javaslatot.

Szólj hozzá!

Címkék: kutya játékok

A bejegyzés trackback címe:

https://vagany.blog.hu/api/trackback/id/tr8090588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása